ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Коломиї запустили флешмоб, щоб зберегти Музей писанки. ВІДЕО

Коломийський меценат та підприємець Богдан Станіславський на День міста Коломиї з даху Музею писанки запустив флешмоб #Зберегти_символ_що_єднає. Флешмоб має допомогти зібрати кошти для початку ремонту будівлі Музею писанкового розпису.

Станіславський вже зробив свій внесок та передав естафету трьом людям: Мирославу Ясінському, Лесі Ткачук та Ігореві Дідику. Вони в свою чергу також вкладуть свою лепту та долучать до цього флешмобу своїх друзів. В такий спосіб, переконаний Богдан Станіславський, швидко вдасться зібрати суму необхідну для початку ремонту даху та вікон.

“Унікальність Коломиї - це не тільки її дух, це ще й її вигляд. І всі це знають, тому їдуть з усіх куточків країни щоб побачити цю неповторність. І саме сьогодні, знову об’єднавши свої сили, прийшов час берегти символ, що єднає - музей "Писанка".

Якщо кожен, хто скільки може, допоможе нашій "Писанці", ми дуже швидко не лише її збережемо, а й зробимо ще красивішою та комфортнішою”, - пише на своїй сторінці Богдан Станіславський. 

Нагадаємо, що Музей писанки цьогоріч святкує своє 20-річчя. Однак збудований у 2000 році за 90 днів, з використанням тодішніх матеріалів і технологій, опинився під загрозою руйнування. Серед головних проблем - завершення терміну придатності окремих будівельних матеріалів, конструктивні помилки при будівництві, загальна зношеність споруди.