ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Коломиї замалювали мурал із зображенням В'ячеслава Чорновола. ВІДЕО

У середмісті Коломиї замалювали мурал В'ячеслава Чорновола.
 
Про це у Фейсбук повідомив активіст Молодіжної Ради Олег Вишиванюк.
 
"Відверто, побачити вранці відео, як замальовують мурал було несподіванкою. Молодіжна Рада про це не була повідомлена і факт замалювання став для нас маленьким шоком. Як не як, у проєкт було вкладено багато сил і часу", - написав Олег.
 
Активіст додав, що йому зателефонував міський голова Ігор Слюзар і розповів, чому так сталося.
 
Місцева влада планує запросити Юрія Журавля задля здійснення оригінального малюнку, ідентичного з роботою художника. За словами міського голови, на тому ж місці постане новий мурал. Пусту стіну залишати не планують.
 
"У наших інтересах — створення нових візитівок Коломиї; місць, які лише прикрашатимуть місто. І нам не принципове усвідомлення, що це намалювали саме ми, а не хтось інший. Не для цього ми над цим працювали.
Якщо Юрій Григорович Журавель справді візьметься за цю роботу і нанесе, власне, свій оригінальний малюнок Чорновола, ми точно це підтримаємо, бо я не приховую і не приховував, що мурал трішки, все ж, відрізняється від ескізу. Однак для більшості коломиян і такий варіант до вподоби. Проблема лише в тому, що варто було б нас, передусім, попередити про свої наміри як ініціаторів проєкту.
Втім, дякую кожному за реакцію щодо даної ситуації. Далі — буде. Не зупинятимемося", - написав Олег Вишиванюк.

ВІДЕО: Максим Соснов

Нагадаємо, мурал з’явився в Коломиї на початку липня  і  викликав жваві дискусії: хтось підтримував ініціативу молоді, а хтось категорично не сприймав малюнок.