ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Коломиї відбувся семінар на тему ''Карпатська дорога смаку"

10 березня в залі засідань Коломийської міської ради відбувся семінар на тему ''Карпатська дорога смаку як інструмент розвитку туризму."

Метою  заходу було інформування представників ресторанного, готельного господарства, виробників локальних продуктів харчування про створення мережі гастрономічних маршрутів, повідомляє Коломийська міська рада.

Семінар відбувся у рамках реалізації проєкту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні». Провів захід національний експерт проєкту з розвитку сільських територій Карпатського регіону Тарас Антонюк.

Реалізація даного маршруту має на меті об'єднати місцевих виробників традиційних продуктів, заклади громадського харчування та розміщення.

Коломийська громада має можливість стати частиною мережі гастрономічних маршрутів «Карпатської дороги смаку», яка буде створена вже цього року.

Учасниками «Карпатської дороги смаку» можуть бути:

- виробники місцевих традиційних продуктів, які проводять для туристів дегустації продуктів власного виробництва;

- фермерські господарства, відкриті до відвідування;

- ресторани місцевої кухні, які пропонують традиційні страви;

- готелі, санаторно-оздоровчі комплекси, які надають послуги з розміщення, харчування та можуть стати маркетинговими майданчиками проєкту для просування місцевих продуктів.

Наразі триває інформаційна кампанія для потенційних учасників даного проекту.

Наступним етапом стане проведення установчих зборів для створення Громадської спілки «Карпатської дороги смаку».