ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Коломиї відбувся мітинг-реквієм із нагоди річниці виведення військ з Афганістану. ФОТО

15 лютого біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам, відбулось пам’ятне віче з нагоди 31-ї річниці виводу радянських військ із Афганістану.

Про це йдеться на сайті Коломийської єпархії Української православної церкви.

Святковий захід розпочався зі спільного виконання Державного Гімну України.

Далі була відслужена Панахида за полеглими воїнами-інтернаціоналістами та всіма борцями за волю і незалежність України, яку звершили Преосвященний Владика Юліан та Єпископ Василій (Івасюк) УГКЦ.

Після відпусту Преосвященний Владика Юліан звернувся до присутніх зі словом, у якому зазначив, що правдивим є вираз, який говорить, що на війні немає атеїстів.

«Церква завжди молиться за спокій душ спочилих воїнів афганців і випрошує у Бога всіляких благ для їхніх живих побратимів», – за значив Архіпастир.

На завершення свого виступу Керуючий Коломийською Єпархією висловив вдячність всім ветеранам афганцям за їх мужність, звитягу та героїзм.

В урочистому заході також взяли участь Голова Коломийської районної державної адміністрації Любомир Глушков, заступник Коломийського міського голови Володимир Бойцан, заступник голови Коломийської РДА Любов Михайлишин, керівник відділу культури Коломийської міської ради Уляна Мандрусяк та численна громадськість міста.

Читайте також: "Покутська кераміка": як у Городенці відроджують гончарське ремесло. ВІДЕО

 

Завершився мітинг спільним виконанням Державного Гімну України.