ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Коломиї відбувся мітинг пам'яті до річниці від дня народження Степана Бандери. ФОТО

1 січня минуло 111 років від дня народження провідника ОУН Степана Бандери. З цієї нагоди у Коломиї відбувся мітинг пам'яті "Степан Бандера житиме в віках".

На захід зібралися коломияни, зокрема активісти, представники влади та молоді, повідомляє пресслужба Коломийської єпархії УГКЦ.

На початку хор Коломийської Станиці Братства ОУН УПА виконав пісню, після чого духовенство відслужило Панахиду. Очолив відправу єпарх Коломийський УГКЦ кир Василій Івасюк.

Відтак, владика звернувся до присутніх зі словом, в якому сказав, що ім’я Степана Бандери увійшло до історії українського народу невмирущим і світлим символом боротьби за Українську державу.

"Степан Бандера поклав життя на вівтар Вітчизни, — продовжив єпископ.— Неможливо збудувати державу, не знаючи минулого, не шануючи того, хто з любов’ю за тебе віддав своє життя. Саме таким був Степан Бандера — герой ХХ століття, людина-легенда. Навіть мертвий Степан Бандера є грізним ворогом для недругів України. Його дух — незнищенний, він буде вічно кликати до боротьби український народ за дійсне визволення".

За словами владики Василія, метою життя людини є наближення до Бога, чому власне і слідував Степан Бандера.

"Наблизитися до Бога може тільки вільна людина і вільний народ, бо свідомо вибирає свою дорогу до щастя. Євангеліє від Матея розповідає нам про дві дороги – широку і вузьку. Йти широкою дорогою – це котитися вниз і впасти просто в кайдани тиранів та неволю диявола. Натомість, вузька дорога є стрімкою і завжди веде на гору Тавор, де преобразився Ісус Христос. Йдучи дорогою боротьби, Степан Бандера добре це розумів і тому допоміг зорієнтуватися цілим поколінням Української нації на полі битви між Добром і Злом та перемінити власне буття", — сказав владика.

Також зі словами до присутніх звернулися активісти та громадські діячі Коломиї.

 

До теми: У Городенці відзначили річницю від Дня народження Степана Бандери