ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Коломиї відбулася зустріч представників ОСББ з різних районів області для впровадження сталих енергоефективних рішень

У ратуші зустрічалися представники ОСББ, працівники місцевих рад із Коломиї, Чорткова Тернопільської області та Тисмениці. Захід організований у рамках впровадження проекту ЄС/ПРООН "Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень" (HAUSES).

Про це повідомляють у Коломийській міській раді.

Про напрацювання Коломиї у цій сфері розповідали секретар міської ради Олег Романюк та начальник відділу економіки, інвестиційної політики та енергозбереження Вікторія Образцова.

Протягом дня можна було поспілкуватися з представниками активних ОСББ, дізнатися їхній досвід енергоощадності та утеплення будинків, ознайомитися із діяльністю Фонду енергоефективності та отримати інформаціцю про те, як заповнити заявку на участь у новій програмі «Енергодім»
.
Учасники візиту ознайомилися з діяльністю коломийських ОСББ. Так, ОСББ «Привокзальна,8» та «Квартал Довженка» мали що показати гостям, бо встигли зробити чимало, беручи участь у програмах підтримки міської ради.

Як повідомлялося, Проект ЄС/ПРООН "HOUSES" (представник в Івано-Франківській області Леся Попелюх) проводить серію тренінгів з ОСББ, ЖБК та ініціативними групами, які планують створити ОСББ.

Напередодні, 27 серпня, у Науковому містечку Нова Енергія New Energy пройшов ознайомчий візит представників ОСББ та ініціативних груп м.Коломиї та м.Калуш. Дискутували з питань перспектив розвитку ОСББ в напрямку енергоефективних рішень.

Нагадаємо, завдання проекту «HOUSES» - підготувати ОСББ до подання заявок на отримання фінансування та реалізації проектів з покращення стану будинків; стимулювати та підтримати створення нових ОСББ; сприяти підвищенню обізнаності населення з питань енергоефективності та енергозбереження. У цій діяльності партнерами ПРООН є Міжнародна фінансова корпорація (IFC) та Фонд енергоефективності.