ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Коломиї триває суперечка навколо електронної черги в дитсадки

Як повідомляли, вчора міський голова Ігор Слюзар поставив Управлінню освіти ультиматум за 2 місяці створити електронну чергу в дитсадки.

На що  на своїй сторінці в соцмережі відреагував очільник Коломийського управління освіти Любомир Бордун, заявивши, що вже 2 роки електронна черга в ЗДО існує, щоправда, доступ до неї мають лише спеціалісти управління. Прокоментував допис навіть мер міста.

«Довідався з офіційної сторінки Коломийської міської ради, що Управління освіти три роки обіцяє сформувати та запустити електронну чергу в ЗДО. Ця інформація не відповідає дійсності!» - написав пан Любомир.

За його словами,  спеціаліст, відповідальний за дошкільну освіту, консультує батьків про наявність вільних місць у садочку, приймає необхідні документи та видає реєстраційну картку. Вона є офіційним документом про те, що дитина стала на чергу.

«В травні місяці всі батьки отримують повідомлення про влаштування дітей до садочка!
Доступ до електронної черги має тільки спеціаліст управління, який відповідає за достовірність та коригування внесених даних до бази», - пише освітянин.

Користувачі в коментарях реагують по-різному: когось ця черга влаштовує, когось – категорично ні. Прихильники відзначають зручність електронної черги.

Противники вказують на те, що основна цінність електронної черги - в її відкритості для громади, а не лише для працівників управління освіти.

Деякі користувачі розповідають про існування двох черг: в управлінні та безпосередньо в садочках. Перевагу мають діти, записані саме в ЗДО.

 

До обговорення долучився навіть міський голова та «Міськрада Коломийська». Остання, посилаючись на Transparency International, оцінює рівень відкритості Управління освіти Коломиї в 0 балів.

А Ігор Слюзар вкотре наголосив, що електронна черга буде створена, проте вже не Управлінням освіти.

А що думаєте ви про існуючу електронну чергу в ЗДО Коломиї?