ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Коломиї судитимуть податківця, який погорів на хабарі у 200 тис. грн за маніпуляції з ПДВ

На розгляд до Коломийського міськрайонного суду з прокуратури Чернівецької області надійшов обвинувальний акт про вчинення кримінального правопорушення - одержання службовою особою неправомірної вигоди.

Обвинувачений – 43-річний мешканець села Старі Кути, що на Косівщині, пише Дзеркало медіа з посиланням на Галичину.

Чоловік підозрюється в тому, що він, працюючи на посаді начальника Сокирянської ОДПІ ГУ ДФС на Буковині, будучи службовою особою у період квітня – вересня 2017 року, перебуваючи на території Чернівецької та Івано-Франківської областей, діючи умисно, погодився на пропозицію неправомірної вигоди та одержав для себе від представника товариства з обмеженою відповідальністю неправомірну вигоду в загальній сумі 200 тисяч гривень, за підписання позитивного висновку перевірки товариства з обмеженою відповідальністю про наявність у цього товариства підстав для бюджетного відшкодування, а також за вирішення питання та забезпечення здійснення бюджетного відшкодування вказаному підприємству податку на додану вартість у сумі 4 309 559 гривень.

Вказані дії органи досудового розслідування кваліфікували за частиною третьою  статті 368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах третіх осіб будь-якої дії з використанням службового становища, предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України.

Кримінальне провадження у вказаній справі розглядає суддя  Потятинник Ю. Р.

Сьогодні відбулось підготовче судове засідання по даному кримінальному проваженню. Справу призначено до судового розгляду на 10:30 03 жовтня.

Раніше йшлося, що у Коломиї засудили прикарпатця, який намагався дати хабар майору поліції. Підписуйтеся на "Дзеркало медіа" у Telegram і читайте важливі та цікаві новини Коломиї та Прикарпаття.