ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Коломиї припиняються ремонтні роботи на кількох вулицях

Вже понад місяць у Держказначействі «зависають» кошти, виділені Кабміном у вигляді субвенцій на соціально-економічний розвиток об’єднаних громад, у їх числі - Коломийській об’єднаній громаді.   

Цікаво, що ще 10 липня Кабмін, як і належиться, затвердив розподіл частини коштів державної субвенції місцевим бюджетам.

У свою чергу, Держказначейство й розпочало перераховувати ці кошти громадам, і станом на 3 вересня до місцевих бюджетів надійшло понад 30 відсотків від затвердженого обсягу.

Аж раптом 10 вересня за дорученням Мінфіну казначейство ці кошти блокує. Чимало запланованих робіт зриваються. Міста не можуть розраховуватися з підрядниками.

Міському голові Коломиї Ігореві Слюзару нічого у такій ситуації не залишається, як констатувати припинення ремонтних робіт на кількох вулицях: Шевченка (заблоковано 3 мільйони), Валовій (заблоковано 2,5 мільйона), Міцкевича (заблоковано 450 тисяч гривень).

Крім того, 1,5 мільйона гривень неможливо отримати на заміну вікон у ліцеї №1 й дитсадку №3. А ще – 9,5 мільйона гривень на будівництво басейну.

За словами Ігоря Слюзара, служба ОДА перевірила доцільність фінансування у Коломиї згаданих об’єктів і свій позитивний висновок надіслала до Києва.

Отож, залишається чекати на рішення згори.

До теми: Бюджет розвитку Коломиї на 2019 рік не буде виконаний, - Слюзар.