ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Коломиї освятили церкву святого Пантелеймона. ФОТО

Як писало Дзеркало, сьогодні, 9 серпня, у Коломиї на вул. Франка (неподалік Єпархії УГКЦ) освятили церкву святого Пантелеймона.
Зі слів міського голови Богдана Станіславського, історія храму на вулиці Франка розпочалася ще у 2008 році, коли під час відзначення 1020-ї річниці хрещення Русі-України у владики Миколи Сімкайла з'явився задум звести капеланську церкву поруч з онкодиспансером.
Вона мала стати прихистком для тих, хто перебував у лікарні. Але заклад закрили. Тому було вирішено, що ця церква діятиме при майбутній католицькій школі.
Через три роки, у 2011 році, було закладено фундамент церкви. Архітектором став коломиянин Микола Шевчук, який вже спроєктував багато храмів Коломийської єпархії. Церкву будували завдяки пожертвам з інших парафій та коштам меценатів. Головним жертводавцем став митрофорний протоієрей Михайло Ревтюк, який живе у місті Парма, штат Огайо (США).
"Радий, що мені також вдалося долучитися до зведення цього храму. Щиро вітаю парафію церкви святого Пантелеймона та її настоятеля о. Володимира Білослудцева з першим храмовим святом. Бажаю здоров'я й розвитку церковній громаді та плідної духовної праці", - написав Богдан Станіславський.
Нагадаємо,  з 9 по 16 серпня у храмі перебуватимуть мощі святого Пантелеймона.
 Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.