ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Коломиї номінанти на літературну премію ім. Тараса Мельничука презентували свої твори. ФОТО

Сьогодні у Музеї історії міста Коломиї громадськості презентували книжки кандидатів на звання лауреата міської літературної премії імені Тараса Мельничука у 2021 році, повідомляє пресслужба міськради.

Цьогоріч на літературну премію претендують автори семи книжок:

Ігор Довганюк «Наш спаситель.Чекаємо»

Ганна Косюк «Душі моєї переспіви»

Олег Майборода «Знаю я один секрет»

Соломія Мардарович «Коли я захотіла політати…»

Іван Монолатій «Документи тожсамости»

Степан Григорчук «Мир-зілля»

Казімеж Бурнат, Світлана Бреславська – переклад на польську мову збірки Тараса Мельничука «Князь роси»

Переможця чи переможницю – лауреата премії комісія назве найближчим часом.

Довідково:

Коломийська міська літературна премія імені Тараса Мельничука присуджується щорічно окремим авторам України за високохудожні літературні твори, які сприяють духовному розвитку громадян і здобули загальне громадське визнання, є духовними набутками українського народу, утверджують високі гуманістичні ідеали, збагачують історичну пам’ять, його національну свідомість, зберігають національні традиції, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства, видані впродовж 2-х попередніх календарних років і не відзначалися іншими преміями.

На здобуття премії висуваються літературні твори, літературні збірки творів окремих авторів, оприлюднених в завершеному вигляді, після ознайомлення з ними громадськості під час проведення читацьких конференцій, літературних вечорів, вечорів поезії та на засіданнях літературних об’єднань тощо. Дані книги повинні відповідати всім вимогам видавничих стандартів.

Висунення творів, літературних збірок на присудження премії здійснюється гласно за ініціативою творчих спілок, громадських організацій мистецького і просвітянського спрямування, видавництв, редакцій газет і журналів, а також об’єднань громадян на загальних зборах, конференціях.

Розмір Коломийської міської літературної премії визначається щорічно виконавчим комітетом Коломийської міської ради за пропозицією комісії.

Премія вручається урочисто щорічно до дня народження поета у День міста Коломиї 19 серпня.

Особу, якій присуджено Премію, записують в Книгу лауреатів Коломийської міської літературної премії імені Тараса Мельничука, що зберігається довічно в музеї історії міста Коломиї.