ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Коломиї неплатнику аліментів присудили 120 годин суспільно корисних робіт

2 листопада 2020 року постановою судді Коломийського міськрайонного суду 31-річного жителя Коломиї притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення вимог частини 1 статті 183-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
В судовому засіданні встановлено, що батько не сплачує аліменти на утримання своєї малолітньої дитини. Згідно з постановою суду на особу накладено адміністративне стягнення у вигляді виконання суспільно корисних робіт строком 120 (сто двадцять) годин. Постанова суду законної сили не набрала, повідомляє пресслужба суду.
Відповідно до частини 1 статті 183-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за несплату аліментів на утримання дитини, одного з подружжя, батьків або інших членів сім’ї, що призвела до виникнення заборгованості, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за шість місяців з дня пред’явлення виконавчого документа до примусового виконання, тягне за собою виконання суспільно корисних робіт на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин.
"Такий вид стягнення повинен вплинути на несумлінних батьків, адже за ухилення від сплати аліментів вони будуть виконувати оплачувані суспільно корисні роботи, а отримані кошти будуть спрямовані на сплату аліментів, та є більш ефективним заходом для погашення виниклої заборгованості", - зазначають у суді.
Фото ілюстративне
 
Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.