ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Коломиї "Копієчка" працює, попри карантин: законно це чи ні

Чи не щодня коломийські правоохоронці складають адміністративні протоколи на магазини «КопіЙОчка» (українською мало би бути "КопіЄчка" - ред.). Якими постановами керується кожна зі сторін, спробували з’ясувати журналісти «Дзеркала медіа».

Адміністрація мережі «КопіЙОчка» від будь-яких коментарів відмовилась, буцім вони в цьому не зацікавлені. Та нам вдалося побачити розмітку на підлозі – щоб окреслити безпечну відстань між покупцями в черзі до каси - та бар’єри зі стрічок біля поличок із товарами, котрі не належать до засобів гігієни та предметів першої необхідності. Працівники магазину дбають про покупців і наче справді зараз торгують тільки дозволеними, за правилами карантину, товарами.

Та, попри все ці заходи, правоохоронці переконані: робота подібних магазинів зараз - незаконна.

«Вони не припиняють роботу, посилаючись на постанову КМДУ, що дозволяє торгувати засобами гігієни. А ми керуємося рішенням Коломийської ТЕб і НС», - розповів очільник Коломийського відділку поліції Остап Білейчук.

На чиїй стороні правда - визначить судове слухання. Матеріали розглядатимуть по суті. Нагадаємо, суд працює в звичному режимі щодо справ, які стосуються порушення норм карантину.

Підписуйтесь на нас у Facebook Дзеркало медіа
Тelegram https://t.me/dzerkalomedia та Instagram https://www.instagram.com/dzerkalo.media/, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.