ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Коломиї до річниці подій у Дебальцевому відбулася зустріч з учасниками АТО. ФОТО

18 лютого в центральній районній бібліотеці відбулася зустріч із учасниками боїв та захисниками АТО – героями сьогодення, яку присвятили п’ятій річниці виходу сил АТО з Дебальцевого Донецької області.

Бої в Дебальцевому стали однією з ключових подій у протистоянні на Донбасі. У ньому взяли участь тисячі бійців та сотні одиниць техніки й артилерії з обох сторін. Дебальцеве було окуповано російською армією і бойовиками в лютому 2015 року після того, як армія РФ вдруге, після Іловайська, пішла на пряме вторгнення в Україну. За Дебальцеве точилися запеклі бої з 18 січня по 18 лютого 2015 року, загинуло понад 180 українських військовослужбовців.

Ведуча зустрічі Оксана Томич-Геник ознайомила з хронологією подій, акцентувала увагу на знакових для України датах та наслідках.

Спільну молитву за полеглих в боях за Дебальцеве та всіх захисників України виголосив благочинний Коломийського міського благочиння митрофорний протоієрей Василій Мізюк.

Ділилися пережитими спогадами про війну Володимир Кобилецький (голова громадського об’єднання учасників АТО Коломиї та Коломийського району), ветерани АТО Микола Капланчук, Олександр Фреюк, Олег Кіращук, Василь Вишиванюк, Сергій Бойко, Сергій Резнік.

Тематичні пісні прозвучали у виконанні соліста вокальної студії «Зорепад» Валентина Іванюка та вокального тріо будинку культури с. Раківчик: Світлани Дубинської, Вікторії Феркаляк та Ярини Феркаляк. Вірші читала Ганна Біленчук.

Нагадаємо, завтра в Коломиї відбудуться заходи до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні