ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Коломиї до Дня добровольця прибрали береги Пруту. ФОТО

У Коломиї ініціювали толоку біля Воскресінецької кладки. Пляшки від алкоголю, величезна кількість пластику, побутових відходів та іншого непотребу – від усього цього небайдужі коломияни рятували береги річки Прут.

ГО «Над Системою» разом із «Kolomyia Running Club», місцевим активістом, ветераном-добровольцем Andrey Balatsky та
Dariya Yaro (Харків), яка обізнана в сфері екології  та є членкинею комісії з питань захисту навколишнього середовища та екології міста Харків та членкинею ГО "Kharkiv Eko City", а також еко-лекторкою організували та провели толоку, повідомляє Павло Григорук.

Акція була присвячена Дню українського добровольця, який відзначатимуть 14 березня.

"...хочемо висловити подяку КП «Полігон Екологія» за наданий транспорт.

На жаль, мусимо ділитись і неприємними спостереженнями. Під час толоки ми встигли помітити, як місцевий мешканець із тачкою приїхав та вигрузив побутове сміття просто на берег річки. Сам чоловік нас запевняв, що викинув лише попіл, але серед купи відходів виднілись і пляшки. Людська байдужість не може не дивувати та обурювати. Це ж наша земля, наш дім! І поки хтось знаходить час, щоб очистити територію, інші – щоб її знову засмітити.

Важливо пам’ятати – чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять. Люди викидають сміття будь-куди, бо чомусь вважають, що все, що за межами їхньої оселі, їх не стосується. А це не так. І нам обов’язково потрібно змінювати це разом! Бо наш дім – це не лише власна квартира чи будинок, а й уся планета, яка просто благає нас про опіку та допомогу", - йдеться у дописі.