ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Коломиї - "Зорепад". На конкурсі нагородили не лише переможців, а й всіх учасників від Покуття

Цими вихідними 570 дітей виступило на "зорепадівській" сцені в Коломиї. Фестиваль дитячого естрадного мистецтва "Зорепад", який заснувала заслужена артистка України Алла Кобилянська, зібрав артистів з Покуття, кількох областей України та з -за кордону. У рамках фестивалю відбулося одразу два конкурси: окремо для вокалістів, окремо – для хореографічних колективів. Номація "Вокал" поділялася на різні вікові категорії: молодша, середня та старша. "Хореографію" поділили на народну та сучасну, а також солістів -  дуети, солісти, тріо, квартети.
- В нас журі було поділене на хореографічне та вокальне. Я була журі вокального конкурсу, - розповідає головна ідейниця заходу Алла Кобилянська. – Фестивалем задоволена, адже завжди приємно бачити щасливі очі дітей. Вони стають щасливими тоді, коли ними хтось опікується.
Цього року переможці отримали оргтехніку, акустичні системи, мікрофони, навушники - те, що знадобиться дітям саме для їхньої творчої роботи від міської та районної влади. А дітей з покутського краю - з Коломийщини, Городенківщини та Снятинщини - нагородив БФ "Покуття" за ініціативою Андрія Іванчука. Такі призи отримали майже 400 дітей. 247 дітей з Коломиї, 102 - з Коломийського району, двоє дітей з Городенки та 47 зі Снятинщини.
- Я щасливий, що "Зорепад" відбувся і показав нам такі чудові нові таланти. Я бачив, як журі тяжко визначали переможців. Але не зважаючи на те, зайняли учасники призові місця чи ні, як і обіцяли, від БФ "Покуття" всі колективи і виконавці з Покуття отримають відзнаки та грошові премії, - привітав дітей засновник фонду Андрій Іванчук.
"Зорепад" - конкурс, що здійснює дитячі мрії. Анастасія Венгренюк із Городенки мріяла навчитися співати та їздити на конкурси тому, що була вражена виступами артистів на телебаченні. Вже два роки дівчина займається вокалом. Емоції переповнюють: - Мені дуже сподобалося те, що сюди приїхала та те, що мене нагороджуватимуть. Це велика честь і досвід бути на такій великій сцені. Надія Трищук дуже любить виступати разом зі своїм танцювальним колективом "Гомін Карпат".  На її думку, навіть через танець можна захищати честь свого рідного села - Нижній Вербіж: - Навіть після маленьких перемог, у нас - дуже сильні емоції. Головне - не призове місце, а участь. Організатори підкреслюють, що основна мета, яку переслідували створюючи цей конкурс - проявити таланти дітей.