ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Івано-Франківську з кранів тече синя вода. ФОТОФАКТ

Сьогодні, 24 вересня, через зупинку насосної станції більша частина Франківська опинилася без водопостачання.

Про це повідомили у соцмережі Facebook КП Івано-Франківськводоекотехпром, пише Дзеркало медіа.

У коментарях до заяви, оприлюдненої у соцмережі, мешканка міста повідомила про воду з яскраво-синім кольором. За припущеннями, вода отримала таке забарвлення через додавання нових хімікатів. Проте, представник КП Івано-Франківськводоекотехпром заперечив додавання будь-яких засобів, що не використовувалися раніше та попросив франківчанку здати воду на аналіз:

"Доброго дня. Вашу проблему знаю. Прошу не виливати дану воду, а по можливості занести на вул Ботанічну 2 в лабораторію. Ми нічого не змінювали. Було вимкнення електроенергії, що призвело до зупинки насосної. Втручання людини до водопостачання неможливе. Тому прошу не виливати цю воду", – написав Володимир Шпег.
Воду невдовзі забрали на експертизу. Та результатом досліджень дописувачка незадоволена.
"Відзвонили мені з лабораторії. Кажуть, що вода явно з якоюсь хімією, якимось ополіскувачем. "Від сусідів затягнуло" -  єдине пояснення. Як? Якби від сусідів попадала до нас вода з пральної машини, то вода була б брудна, а вода ідеально прозора, але з синім відтінком. І тоді б постійно вода в крані була бруднувата. А зараз чиста. Тобто пояснення логічного так і немає. Лиш підтвердження, що вода справді текла з хімією", - пише пані Галина.
                                                                                              Головне фото ілюстративне