ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Галицькому районі розпочнуть будівництво водогону для постачання питної води

 У Галицькому районі збудують водогін для постачання питної води, який забезпечуватиме водою мешканців Галича, Бурштина і прилеглих сіл.

Підготовку проектної документації фінансує ДТЕК Бурштинська ТЕС – вже виділили на це 1,6 млн грн, повідомили у пресслужі підприємства, інформує Курс.

“Купую додому воду лише в пляшках. Бо з крана тече вода, придатна лише для побутових потреб. Якість бажає бути кращою. Та й рівень води знижується. Це біда!” – каже мешканець Бурштина Роман Федоляк.

Майбутній водогін черпатиме воду із Лімницького джерела, яке вважається одним із найчистіших в Україні.

“Якісна питна вода – це здоров’я мешканців району. Ми розуміємо, що вода безпосередньо впливає на самопочуття людей. Друга перевага – це розміщення водогону: він йде через села, які найбільше його потребують”, – зазначає голова Галицької районної ради Павло Андрусяк.

Водогін забезпечить питною водою мешканців населених пунктів Галицького району, а також підприємства, які працюють на цій території.

Вже розпочали проектувати першу гілку водогону, яка пройде через Галич, Бурштин та Тустань. Проектні роботи планують завершити цього року, а вже наступного з допомогою Держаного фонду регіонального розвитку розпочнуть безпосередньо будівництво водогону, яке, за прогнозами, обійдеться у більш як 150 млн гривень.