ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У 2050 році клімат в Україні буде такий як в Австралії

До 2050 року температура влітку в Києві збільшиться на 6,5 градусів. Максимальна температура влітку зросте на 6,7 градуса, а середня температура підвищитися на 3 градуси за Цельсієм.

Про це свідчать результати дослідження Вищої технічної школи Цюріха, вчені якого вивчили клімат 520 міст світу, використосуючи 19 показників змін температури, пише The Guardian.

За даними дослідження, 77% найбільших міст світу матимуть клімат як у інших містах зараз. А у 22% містах будуть такі погодні умови, яких поки немає в жодному населеному пункті.

Клімат у Києві в 2050 році буде як у Канберрі, столиці Австралії. Клімат Харкова буде схожим на Бухарест, а Дніпра — на Скоп’є, столицю Македонії.

У Лондоні буде як у Барселоні, у Стокгольмі – як у Будапешті, а в Мадриді – як у Марракеші.

За словами вчених, людство не готове до таких змін у кліматі, тому до них треба готуватися вже зараз.

“Це умови навколишнього середовища, яких ще немає ніде на планеті, – каже Том Краутер, засновник організації, яка проводила дослідження. – Це означає, що будуть нові політичні виклики, нові проблеми з інфраструктурою, з якими ми раніше не стикалися”.

Раніше The Guardian повідомляла нове дослідження льодовиків, що фінансується NASA. Дослідження продемонстрували, що швидкість танення льоду у п’яти антарктичних льодовиках зросла вдівічі за шість років. За словами вчених, крижаний покрив може зовсім зникнути за 150 років.