ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У 2021 році на Франківщині розшукували майже 200 зниклих дітей

Минулого року поліцейські розшукали всіх зниклих дітей. Кожний випадок – це окрема історія та драма. Одні діти просто губляться, інші – тікають з дому. На щастя, на Прикарпатті не зафіксовано випадків, де б діти ставали жертвами злочинців.
За інформацією відділу ювенальної превенції ГУНП в Івано-Франківській області, упродовж 2021 року поліцейські регіону допомогли розшукати 178 дітей, з яких 104 – малолітні. Місцезнаходження практично усіх їх було встановлено упродовж доби, а це зменшує ризики вчинення щодо них протиправних дій, повідомляє обласна поліція.
Поліцейські радять батькам заздалегідь подбати про дозвілля школярів, аби убезпечити їх від ризикованих факторів. Правоохоронці наполягають на суворому контролі дорослих за місцезнаходженням і зайняттями неповнолітніх:
«Нагадуйте дітям правила безпечної поведінки в оселях, на вулиці, у транспорті тощо. У разі виникнення неприємних ситуацій, заручіться підтримкою поліції. Телефон «102» працює цілодобово», - звертається до батьків начальниця ювенальної превенції в області Алла Бойчук.
Пам’ятайте, ваша дитина – це насамперед ваша відповідальність, а успіх розшуку дитини залежить від швидкого звернення рідних та небайдужих громадян до правоохоронних органів. Адже в пошуку дітей дуже важливі перші години.
Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.