ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Цифровізація громад: у Коломийській громаді призначили CDTO

За рішенням Коломийської міської ради Михайла Качанського призначено заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради. Він буде виконувати обов’язки CDTO Коломийської громади. Його завдання як цифрового лідера — впровадження цифрових продуктів та рішень для розвитку громади.

Михайло Качанський — нове покоління цифрових лідерів, він наймолодший заступник Коломийського міського голови. У свої 26 років отримав досвід у галузі медіа, комунікації та ІТ. Обіймав посаду керівника відділу комунікації міської ради. На цій посаді він започаткував новий етап цифрової трансформації Коломийської громади, став одним з ініціаторів проведення обласного форуму цифрової трансформації, який відбувся саме в Коломиї, повідомляють на сайті Івано-Франківської облдержадміністрації.

«Міський голова і депутатський корпус довірили мені такий напрям. Це велика честь для мене та велика відповідальність — працювати для Коломийської громади. Але ми мусимо ухвалювати сміливі рішення, і така наша ціль, і така наша громада: вона завжди була сміливою. У перший рік ставлю собі за завдання збільшення ефективності роботи міської ради та комунальних підприємств шляхом цифрових рішень. Кінцева мета проєкту — зробити всі процеси в громаді зручними й доступними для всіх жителів. Цифровізація — дуже вдалий інструмент, завдяки якому можна суттєво економити кошти. Бюджет Коломийської громади не безмежний. І впроваджуючи цифрові рішення, можна буде знайти розв’язання багатьох проблем, що буде коштувати небагато, але матиме вагомий результат», — зазначив Михайло Качанський, CDTO Коломийської громади.

Призначення CDTO в громадах дає такі переваги:

відкриті дані й аналітика дозволяють ефективно планувати й виконувати місцеві бюджети, заощаджуючи кошти громади;

інструменти електронної демократії залучають громадян до ухвалення рішень;

жителі отримують комфортний доступ до державних електронних послуг;

будується базова цифрова інфраструктура, доступ до інтернету;

зростає рівень володіння цифровими навичками;

створюються умови для розвитку малого та середнього бізнесу.

«Міністерство цифрової трансформації України хоче допомогти громадам у цифровому розвитку. Саме тому ми спонукаємо органи місцевого самоврядування запроваджувати посаду CDTO — заступника голови громади з питань цифрової трансформації, цифрового розвитку та цифровізації, адже питання цифрової трансформації не належать до певної конкретної галузі та охоплюють усі сфери життєдіяльності громади — відповідно впровадження цифрових проєктів потребують лідерства на найвищому управлінському рівні громади», — Олександра Горчинська, проєктна менеджерка Директорату регіональної цифровізації Мінцифри, координаторка CDTO громад.

До теми: Заступник міського голови Коломиї Михайло Качанський займатиметься цифровізацією. ВІДЕО

  Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.