ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Трьом коломиянам посмертно присвоїли звання "Почесний громадянин міста"

Як повідомляли, вчора відбулася  відбулася XVI сесія Коломийської міської ради.
На засіданні депутати проголосували за присвоєння посмертного звання «Почесний громадянин міста Коломиї» трьом коломиянам: актору  Зіновію Симчичу, вчителеві Володимиру Граціанському та краєзнавцеві і журналістові Василеві Нагірному
"Кожен мешканець нашої великої громади схиляє голову перед досягненнями та внеском цих великих людей у розвиток Коломийської громади та України, а їхні імена назавжди закарбовані в історії. Вічна слава!", - написав у фейсбук міський голова Богдан Станіславський.
Довідково: Звання «Почесний громадянин міста Коломиї» присвоюється громадянам України за особистий внесок і вагомі здобутки в соціально-економічному, науково-освітньому розвитку міста, активну участь у справі відродження та примноження надбань національної культури, у національно-визвольній боротьбі за незалежність України, миротворчу, доброчинну діяльність, наукові і  спортивні досягнення, забезпечення обороноздатності держави, зміцнення її безпеки та суверенітету, мужність і відвагу при врятуванні людей, матеріальних цінностей, ліквідації наслідків стихійного лиха.
 Звання “Почесний громадянин міста Коломиї” може бути присвоєно також громадянам іноземних держав на вищезгаданих підставах.