ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Тисячі вірян взяли участь у традиційній прощі до Погоні, що на Франківщині. ФОТО

Духовно-паломницький центр Матері Божої у Погоні на Тисмениччині протягом двох днів приймав паломників ХХІV Міжнародної Прощі Вервиці. Цьогоріч вона приурочена молитві за мир і єдність Церкви з нагоди Року родини.

14-15 вересня до Монастиря Успіння Матері Божої на традиційну прощу у різний спосіб прибули тисячі вірян з Прикарпаття, інших областей країни та закордону, повідомляє пресслужба ОДА.

Молилися спільно із чисельним духовенством й представники обласної, районної влади.

Програма Міжнародної прощі, як і попередніх років, насичена різними духовними заходами. Розпочалася у суботу по обіді із винесення Погінської ікони Матері Божої. Вшанування Чудотворної ікони Матері Божої – Цариці Покуття - є особливістю прощі до Погоні.

Також були спільні молитви на вервиці, богослужіння, молодіжна програма. У вечірній час віряни пройшли разом стежками Хресної дороги, у церквах відбувалися нічні чування, а просто неба при запаленій ватрі звучали духовні пісні та розважання.

У неділю кульмінацією прощі стала Свята Літургія. Її відслужив протоігумен о. Йоан Школик у співслужінні з ігуменом монастиря о. Никодимом Гуралюком та іншими священнослужителями. Віряни, окрім особистих подяк і прохань, молилися за мир в Україні.

Спільні духовні заходи єднали прочан в одну велику родину. А завдяки співпраці обласної, районної, місцевої влади та відповідних служб для них забезпечили комфортні умови перебування, безпеку і медичний захист.

Спільно і злагоджено працювали поліція, рятувальники, медики, енергетики, працівники соціальних установ, громадська організація Товариства Червоного Хреста України, волонтери.

За кошти районного бюджету та завдяки меценатам організовано безкоштовне гаряче харчування для паломників. Погрітися, відпочити та випити чай люди могли у теплих наметах. А додому повернутися із водою, яку набрали у святому місці.

Наступного року у Погоні відбудеться ювілейна, двадцять п’ята, Міжнародна проща Вервиці за мир і єдність Церкви.

До теми: Коломиян запрошують на урочисте внесення образа Пречистої Діви Марії розв’язування вузлів до храму Благовіщення