ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Студенти й викладачі Коломийського педколеджу підкорили Говерлу. ФОТО

15 вересня  студенти та викладачі Коломийського педагогічного коледжу здійснили сходження на найвищу вершину українських Карпат – Говерлу.

До походу на вершину Карпатських гір долучились студенти перших і старших курсів освітнього закладу, повідомляється на сторінці коледжу у Facebook.

Як зазначається, адміністрація в особі директора коледжу Валерія Ковтуна завжди підтримує рух за здоровий спосіб життя та дозвілля студентів – майбутніх освітян. 

Довгоочікуваний підйом розпочали від самого ранку під керівництвом досвідчених викладачів Романа Солоненка та Дмитра Курчія.

Чудова погода додавала оптимістичного настрою. Основний маршрут розпочали з найвідомішого шляху для туристів – подолання дистанції зі спортивної бази "Заросляк" через так звану Говерляну.

Ті, для яких похід у гори став першим, з неабиякою цікавістю слухали розповіді друзів, які вже мали можливість побувати на Говерлі.

Складний та звивистий шлях підкорювачі подолали менше як за 3 години.

З вершини Говерли студенти мали чудову нагоду побачити увесь прекрасний Чорногорський хребет, що простилається звідси на південний схід. Це справжня природна прикраса як українських Карпат, так і всієї України. 

Сходження на  вершину було нелегким. Але завдяки підтримці друзів, згуртованості, чудовому та позитивному настрою найвищу вершину держави вдалося підкорити.

На вершині понад 40 студентів дружньо виконали гімн України та зробили колективне фото на фоні туристичних атрибутів Чорногори. 

Мальовничі краєвиди залишили у пам’яті студентів та викладачів незабутні враження.