ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Спрощення системи оподаткування, реорганізація бібліотек і збільшення виплат по догляду за особами  з інвалідністю: основні рішення 63 сесії Коломийської міської ради

На сьогоднішній сесії депутати розглянули 29 питань порядку денного, 18 депутатських запитів і земельні питання.

Детальніше про деякі з них – в огляді журналістів «Дзеркала медіа».

В Коломиї реорганізують дві бібліотеки для дорослих: № 2 на Привокзальній, 2 і № 4 на Карпатській, 40 Б. Їх об’єднають на базі бібліотеки №1 на бульварі Лесі Українки, 7. Відтепер бібліотека № 1 набуде розширених повноважень і міститиме сектор інформаційних технологій, відділи обслуговування користувачів, а також методико-бібліографічний, краєзнавчий відділи та відділи каталогізування фондів і комплектування. А бібліотеку № 3 на Міцкевича, 69 перейменують на № 2.

Депутати проголосували за припинення Товмачицької вечірньої (змінної) загальноосвітньої школи ІІ-ІІІ ступенів Коломийської міської ради. Її приєднають до Товмачицького ліцею.

З метою надання соціальної підтримки та матеріальної допомоги малозабезпеченим категоріям населення, збільшать виплату компенсації особам, що надають соціальні послуги громадянам, які за станом здоров’я не здатні до самообслуговування. З міського бюджету на 2020 і 2021 роки виділять 150 тисяч гривень, замість 25.

Окрім того, депутати затвердили бюджетний регламент міської ради та Положення про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності. Остання набуде чинності вже з 1 січня 2021 року та застосовуватиметься на всю територію Коломийської міської об’єднаної територіальної громади.

Серед питань порядку денного ми знайшли також і включення в комплексну схему розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності. Йдеться про ті самі МАФи, за котрі депутати не проголосували на попередній сесії. Цього разу питання навіть не ставили на голосування – зняли з розгляду ще на початку сесії.

Юлія МАРЦІНОВСЬКА