ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Сьогодні відбулося друге пленарне засідання 53 сесії Коломийської міської ради 8 демократичного скликання

На другому пленарному засіданні п’ятдесят третьої сесії Коломийської міської ради восьмого демократичного скликання, яке відбулося 27 лютого 2024 року о 10:00 годині у залі засідань міської ради, головними темами обговорення були питання, що стосуються розвитку та управління містом, також було схвалено зміни у структурі та чисельності апарату ратуші та виконавчих органів.

Секретаріат міськради було ліквідовано, а ця одиниця управління, яка раніше підпорядковувалася екс-секретарю, політичному опоненту міського голови, була заборонена. Тепер мер має право відсторонити п'ять працівників без зважання на їхні професійні кваліфікації та великий стаж роботи.

Відсутність конкретного порядку денного породила широкий спектр можливих тем, які були розглянуті. Проте, припускаючи загальні пріоритети муніципальної діяльності, можна зазначити, що на засіданні були підняті питання, такі як:

  1. Бюджет міста: Обговорення та затвердження бюджетних планів на майбутні періоди, розподіл фінансових ресурсів на різні сфери міського життя, включаючи освіту, охорону здоров'я, комунальні послуги тощо.

  2. Інфраструктура: Питання розвитку та підтримки міської інфраструктури, включаючи дорожнє будівництво, водопостачання, каналізацію, енергопостачання, розробку зон відпочинку та інших громадських просторів.

  3. Освіта: Обговорення питань, пов'язаних з розвитком системи освіти в місті, удосконаленням умов навчання, підготовкою кадрів, плануванням розвитку шкіл та інших навчальних закладів.

  4. Охорона здоров'я: Розгляд актуальних питань у галузі медицини та охорони здоров'я, забезпечення доступу до медичних послуг, розвиток медичної інфраструктури тощо.

  5. Житлово-комунальне господарство: Обговорення питань, пов'язаних з житловим будівництвом, управлінням багатоквартирними будинками, підтримкою комунальних послуг та житлових умов для мешканців міста.

    У контексті повернення історичної назви гімназії імені Михайла Грушевського та підтримки рішення про надання ліцею імені Михайла Грушевського статусу "гімназії", друге пленарне засідання п’ятдесят третьої сесії Коломийської міської ради, піднялось питання зі збереження та відновлення культурної спадщини міста.

    Підтримка петиції, яка була ініційована почесним громадянином міста, професором Іваном Монолатієм, свідчить про уважне ставлення до історичних традицій та значущих постатей української культури та освіти.

    У зв’язку з цим, на засіданні обговорювалася не лише процедура перейменування, але й важливість збереження історичної спадщини та підтримка ідентичності міста через відновлення його культурних символів. Такий крок може бути сприйнятий як важлива подія для громади, що демонструє здатність місцевих органів влади до слухання та реалізації ініціатив громадян щодо формування ідентичності міста та збереження його історичного спадку.

    "Повернули історичну назву гімназії імені Михайла Грушевського. Тепер заклад матиме назву «Коломийський ліцей «Гімназія імені Михайла Грушевського». Це компромісне рішення, яке визначається Законом України «Про освіту»"

     Про це зазначає міський голова Богдан Станіславський на своїй сторінці у соц.мережах.