ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Сьогодні в обігу з'явилася нова 200-гривнева банкнота

Національний банк України сьогодні, 25 лютого, ввів у обіг оновлені банкноти номіналом 200 гривень, що поступово замінять у обігу банкноти попереднього зразка.

З 25 лютого 2020 року оновлена банкнота номіналом 200 гривень є дійсним платіжним засобом на території України, нею можна вільно розрахуватися в торговельній мережі або здійснювати операції у банках, повідомляється на сторінці НБУ.

Від сьогодні банки можуть отримувати нові банкоти у Національному банку і видавати їх своїм клієнтам.

Обмінювати банкноти номіналами 200 гривень попереднього зразка на нові непотрібно.

Українці зможуть необмежений період часу розраховуватися одночасно як новими грошовими знаками, так і банкнотами номіналом 200 гривень зразка 2007 року.

Поступово в обігу ставатиме більше нових 200-гривневих банкнот у результаті природнього зношення банкнот попереднього зразка.

За дизайном нова банкнота наслідує нові сучасні банкноти номіналом 20, 100, 500 та 1000 гривень. На банкноті нового зразка номіналом 200 гривень збережено основні зображення банкноти зразка 2007 року. Зокрема, на лицьовому боці розміщено портрет Лесі Українки, а на зворотному боці – зображення будівлі В`їзної вежі Луцького замку. Портрет Лесі Українки переміщено у центр банкноти (раніше був з правого боку). Розмір нової банкноти не змінився – 75 x 148 мм. Кольорова гама та ж сама.