ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Складання присяги, звернення до Кабміну, спільне фото: як минула перша сесія Коломийської міської ради нового скликання. ФОТО, ВІДЕО

Як анонсували, сьогодні на площі перед Музеєм писанки відбулася перша сесія Коломийської міської ради 8-го демократичного скликання.

Розпочала засідання голова ТВК Галина Білоус, яка й оголосила сесію відкритою.

Сесію традиційно розпочали з гімну і спільної молитви. Відтак новообраних депутатів поблагословили владики.

Опісля Галина Білоус оголосила підсумки виборів 25 жовтня: зачитала поіменний список з 38 новообраних депутатів.

А також зачитала підсумки виборів голови Коломийської ОТГ і запросила новообраного голову Богдана Станіславського скласти присягу.

Галина Білоус вручила пану Богдану посвідчення міського голови і значок.

Після цього присягу складали новообрані депутати міської ради. Від імені обранців текст присяги зачитав найстарший за віком депутат Мирослав Гаєвий, інші 35 (Іван Данилишин і Сергій Федчук були відсутні) повторювали текст.

Після складання присяги Богдан Станіславський  вручив депутатам посвідчення і значки.

"Вітаю в цей прекрасний день і дякую Богу, що маємо можливість  виконати волю людей і будемо старатися виправдати довіру, - звернувся після складання присяги до присутніх Богдан Станіславський. - Ми знаємо, в який час живемо, тому повинні гуртуватися, бо одну галузку можна зламати, але якщо їх скласти у великий пучок  - тяжко буде зламати. Ми маємо підтримку людей, маємо благословення владик, тому йдемо до роботи. І запевняємо, що вам за нас не буде соромно".

Відтак Станіславський запросив до слова попереднього міського голову Ігоря Слюзара і подякував йому "за цивілізовану передачу влади". 

Ігор Слюзар звернувся до депутатів з проханням насамперед не приносити політику загальноукраїнського масштабу в сесійну залу: "Ваша конструктивна робота принесе Коломиї дивіденди. Ваша неузгодженість приведе до втрат. Тому бажаю всім злагодженої роботи на користь громади" 

На засіданні Богдан Станіславський зачитав про нові доброчинні надходження на ремонт Музею писанки.

А насамкінець міський голова озвучив текст звернення до Кабміну щодо обмежувальних заходів "карантину вихідного дня", у якому зокрема вміщені наступні вимоги: переглянути постанову Кабміну від 11 листопада щодо карантину вихідного дня, а також щодо чіткого визначення карантинних заходів для всіх суб'єктів господарської діяльності без припинення роботи і щодо компенсації малому та середньому бізнесу у зв'язку зі зменшенням та тимчасовим припиненням діяльності. 

Разом з тим у зверненні висунута вимога дієвих рішень по боротьбі з пандемією: збільшення доступних тестувань для населення, запровадження чіткої ситстеми виявлення контактних осіб та їх ізоляції, збільшення контролю за дотриманням санітарних норм і правил, збільшення фінансування медзакладів, які надають допомогу хворим з ковід тощо.

"У свою чергу беремо зобов'язання, враховуючи важке економічне становище України, вимагати від підприємців дотримуватися всіх санітарно-гігієнічних норм і правил та сплати податків і оплати праці найманих працівників", - йдеться у зверненні.

Новообраний міський голова запропонував депутатам підписати звернення і надіслати на адресу Кабінету Міністрів.

Після закриття сесії депутати стали до спільного фото.

Відеозапис засідання сесії дивіться нижче.

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.