ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Шестеро коломиян через порушення закону повернуть субсидію державі

Від початку року в Коломиї є шість судових справ із рішенням на користь міської ради про повернення субсидій державі. Ще кілька – на стадії розгляду.

Про це ідеться у статті "Субсидії по-новому".

Підставою рішення суду було те, що люди не повідомили департамент соцполітики про зміни у своєму майновому стану: покупку автомобіля, земельної ділянки або квартири.

На сьогодні ввесь рух коштів по банківських відділеннях є банківською таємницею. Але, якщо відслідковувати інформацію, яку надає Міністерство соціальної політики, йде до того, що перевірятимуться абсолютно всі доходи громадян із метою запобігти зловживанню коштами державного бюджету, - каже начальниця департаменту, Людмила Яремчук.

За її словами, зараз дуже важко обійти закон, але бувають ситуації, коли громадяни не попереджають про придбання чи набуття майна. Тоді постає питання про відшкодування субсидії. Окрім того, громадяни не мають права на отримання субсидії, доки борг не буде погашено.

Щоб уникнути таких ситуацій, необхідно повідомляти департамент  соціальної політики про зміни в декларації в термін до 30 днів.

Читайте також: Коломиянам на замітку: хто не має права на субсидії