ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Щоб відремонтувати дамби на прикарпатських річках, потрібно 262 млн грн

В області сформують перелік протипаводкових заходів, які потребують першочергового фінансування.

Таке доручення дав голова облдержадміністрації Денис Шмигаль сьогодні під час щотижневої наради з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, керівниками територіальних органів міністерств та відомств, повідомили в ІФ ОДА.

"Актуальні питання протипаводкового захисту в області слід розглядати за пріоритетністю, і вже виходячи з цього готувати документи та направляти відповідні запити до Держводагентства України на виділення коштів", - наголосив він.

Серед проблемних питань протипаводкового захисту в області названо, зокрема, недостатню наявність побудованих на Прикарпатті водозахисних гідротехнічних споруд (27% від потреби), не відновлені в повній мірі захисні гідротехнічні споруди комунальної та державної форми власності після проходження паводків минулих років, недостатнє фінансування заходів протиповеневого захисту, не вирішене питання виконання руслоочисних робіт.

Як повідомив начальник Дністровського басейнового управління водних ресурсів Роман Михайлюк, станом на 1 вересня 2019 року в області нараховується 72 захисні водогосподарські об’єкти, які перебувають на балансі Дністровського БУВР і знаходяться в аварійному та непридатному для нормальної експлуатації стані.

Для їх повного відновлення необхідні кошти в сумі 262 млн. грн.