ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Щоб проголосувати 25 жовтня, необхідно не тільки поставити галочку навпроти партії, а й трафаретом вписати номер кандидата

Прийшовши 25 жовтня на виборчі дільниці, більшість громадян отримають 4 бюлетені різних кольорів. Українці, які живуть у громадах із кількістю виборців 10 тисяч і більше, отримають один звичний за виглядом бюлетень для обрання міського (сільського або селищного) голови, нагадує Громадянська мережа ОПОРА.
 
Решта бюлетенів будуть нової форми. За допомогою них виборець голосуватиме за партію та в сусідній клітинці буде вписувати номер кандидата від неї. Таким чином обиратиметься склад міської (сільської або селищної), районної та обласної рад.
 
Українці ж, які живуть у громадах із кількістю виборців менше 10 тисяч, отримають два бюлетені старого зразка, із прізвищами кандидатів в алфавітному порядку, та два – нового, де треба буде проголосувати за партію та вписати цифру індексовим способом.
 
Тож, щоб проголосувати 25 жовтня, кожному з нас треба буде не тільки поставити галочку навпроти партії, а й трафаретом вписати номер кандидата. ОПОРА закликає виборців вписувати цифру у трафарет максимально ідентично до тієї, що буде зазначена поряд із вподобаним кандидатом.
 
 

Правильний варіант 



Неправильний варіант


Неправильний варіант

Неправильний варіант

546 кандидатів з 16 партій претендують на депутатські крісла в Коломиї - 14 на місце

Місцеві вибори 25 жовтня: як заповнювати бюлетень нової форми. ІНСТРУКЦІЯ

У Коломийській ОТГ утворили п'ять виборчих округів: адреси дільниць та їх межі

Стали відомі номери партій на виборах-2020 у Коломийській ОТГ. СПИСОК

Порядок партій у виборчому бюлетені у Городенківській ОТГ

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.