ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Щоб містяни не боялися ходити вулицями: у ратуші говорили про безпеку коломиян. ВІДЕО

Безпека та комфорт - на таку тему говорили у ратуші на брифінгу міський голова Коломиї та місцеві журналісти. Ігор Слюзар розповів про заходи, які проводять спільно влада та правоохоронці для того, щоб містяни не боялися ходити вулицями. 

Зокрема, влада далі працює над оснащенням відеокамерами доріг, переходів, місцях скупчення людей - на ринках у парках та скверах. Понад 90% тяжких злочинів у Коломиї розкрито завдяки камерам відеоспостереження, повідомляє пресслужба міськради.

Правоохоронці відзначають, що завдяки камерам відеоспостереження вдалося розкрити значно більше злочинів різної тяжкості. Найчастіше відео допомагає у розкритті тяжких злочинів, а це 92%. Середньої важкості - понад 67% і невеликої тяжкості - понад 40%.

Упродовж 10 місяців цього року зареєстровано3️⃣9️⃣1️⃣ злочин в Коломийській ОТГ, з них 1️⃣7️⃣2️⃣ правопорушення розкрито за допомогою даних із камер відеоспостереження.

Камери відеоспостереження встановлені у Коломиї у рамках проекту «Безпечне місто». Станом на листопад 2019 року у Коломиї працює 63 камери. У найбільш людних місцях вони обладнані функцією розпізнавання обличчя. Серед найбільш гучних справ, які вдалося розкрити завдяки камерам відеоспостереження, - випадок 2018 року на вулиці Чайківського. Зловмисника, який почав стрілянину, вдалося ідентифікувати саме завдяки відеоспостереженню.

Гучна справа щодо різанини в одному із закладів відпочинку на вул. Бандери також була розкрита завдяки даним відеонагляду. Відео з камер дуже допомагають і в менш резонансних справах, як-от ДТП, адміністративні правопорушення (порушення правил паркування, створення стихійних сміттєзвалищ та ін).

Поліція стверджує, що камери відеоспостереження допомагають також у здійсненні контролю за порядком під час проведення масових заходів у місті.

Також міський голова Ігор Слюзар поділився інформацією щодо статистики розкриття злочинів та допомогу міськради поліції. Так, за 2019 рік міська рада виділила фінансування на пальне патрульній поліції (340 тис.грн), допомогла фінансово із ремонтом авто, облаштуванням камери попереднього утримання. Наразі порядок у місті охороняють 3 патрульні машини.

Що ж до сіл Коломийської ОТГ, то є втішні новини: з січня 2020 року у с. Воскресинці та с. Товмачик запрацюють поліцейські пункти. Ремонти з переобладнання приміщень адмінбудинків у селах планують завершити до середини грудня. На думку міського голови, такі патрульні пункти допоможуть краще, а основне - більш оперативно контролювати ситуацію у ОТГ.

Більше про брифінг - у відеосюжеті НТК.