ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

СБУ затримала за систематичні хабарі посадовця Держекоінспекції Карпатського округу

Співробітники Управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області викрили на систематичному отриманні хабарів державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Карпатського округу Державної екологічної інспекції.

За оперативними даними, держслужбовець регулярно вимагав гроші за невжиття заходів при порушенні екологічних норм. За хабарі він гарантував не притягувати до відповідальності комерсантів, які незаконно видобували піщано-гравійну суміш з русел річок у Тисменицькому та Богородчанському районах.

У межах досудового розслідування правоохоронці задокументували три епізоди отримання інспектором неправомірної вигоди. Держслужбовця затримано під час отримання чергового хабара.

Вирішується питання щодо оголошення чиновнику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Заходи з викриття протиправної діяльності проводилися спільно з Нацполіцією під процесуальним керівництвом обласної прокуратури. 

Триває слідство.