ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Рятувальники просять туристів реєструвати свій похід у гірських пошуково-рятувальних підрозділах

7 липня о 10:20 до пошуково-рятувального відділення Явірник, що на горі Піп Іван, звернувся житель Києва, 1954 р.н., та повідомив про те, що під час руху туристичним маршрутомвідчув погіршення самопочуття, та потребує допомоги рятувальників. Рятувальниками надано домедичну допомогу особі та здійснено супровід постраждалого до села Дземброня.
З метою зменшення виникнення нещасних випадків у гірській місцевості, Головне управління ДСНС України в Івано-Франківській області
нагадує громадянам , що наразі по області та місту надзвичайно висока пожежна небезпека 5-го класу, тому любителям гірського відпочинку потрібно утриматися від туристичних походів у Карпати. А тим, хто все-таки зважиться на таку подорож, варто дотримуватися правил безпеки під час відпочинку у горах , також потрібно пам’ятати, що безпека в горах залежить від багатьох факторів, зокрема – належної підготовки, організованості, дисципліни, дотримання елементарних правил безпеки, відповідно підібраних одягу, взуття тощо, а також – від знання місцевості та її природних перешкод.Рятувальники просять туристів реєструвати свій похід у гірських пошуково-рятувальних підрозділах. Для зручності це можна зробити заздалегідь через онлайн - форми, розміщені на сайтах територіальних підрозділів Служби порятунку західного регіону.
Також рятувальники радять користуватися застосунком "Порятунок у горах".
Цей додаток призначений для комунікації туристів з рятувальною службою, а саме:
• голосових дзвінків;
• передачі сигналів “SOS” із географічними координатами.
Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.