ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Рятувальники просять мешканців Коломийщини дотримуватись правил пожежної безпеки

Шановні мешканці Коломийського району!

Коломийський міськрайонний відділ УДСНС України в Івано-Франківській області звертається до вас з проханням подбати про належний стан протипожежного захисту вашої оселі та дотримуватись правил безпеки життєдіяльності у побуті. Наступає холодна пора року й інформація про  правильне використання приладів для обігріву домівок знову стає актуальною.

Пам'ятайте, що користуватися несправним обігрівачем ні в якому разі не можна! Спричинити пожежу може неякісний обігрівач. У зв’язку з цим, вирішуючи, який обігрівач вибрати, дотримуйтесь порад фахівців, які рекомендують купувати обігрівач оригінального виробництва. Не соромтеся уточнити наявність сертифікату якості даного виробу. Щоб уникнути неприємностей і нещасних випадків при використанні електричних обігрівачів, треба дотримуватися відповідних правил безпеки! Слідкуйте за станом опалювального приладу: вчасно ремонтуйте і замінюйте деталі, якщо вони вийшли з ладу. Міняйте запобіжники, розбовтані або деформовані штекери.

Якщо виникло загоряння – не лякайтесь, зберігайте спокій. У першу чергу відключіть електромережу й негайно викликайте службу порятунку  за телефоном «101». Пам’ятайте, що ваше життя та здоров’я залежить, перш за все, від вас.

 Головний інспектор Коломийського міськрайонного відділу Віктор Барщук