ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Розповідаємо, які закони написав Андрій Іванчук та до яких реформ долучився

Розповідаємо, які закони написав та до яких реформ долучився Андрій Іванчук.

Андрія Іванчука знають, як мецената та ефективного депутата, який сприяв виділенню коштів з держбюджету на розвиток рідного краю.

Однак, крім плідної роботи в інтересах Покутського краю, Андрій Іванчук – один із лідерів серед парламентарів щодо законотворчої роботи.

За п’ять років він підготував 192 проекти законодавчих актів. Більшість з них, а саме 153, стосуються економічної політики, 27 – галузевого розвитку і 5 – правової політики. 48 написаних ним та винесених на розгляд парламенту законопроектів стали чинними актами. 

Він є автором або співавтором близько 50-ти діючих законів. А також відіграв важливу роль у прийнятті низки законопроектів. Розповідаємо про найважливіші з них:

–  Підтримка децентралізації. Завдяки цій реформі бюджети місцевих громад зросли в 5 разів. Бюджет Коломиї зріс із 60 млн. до 260 млн. гривень, Городенківського району – з 256 до 445 млн. гривень.

–  Співавтор революційного закону під умовною назвою «Чужих дітей не буває». Прийняття цього закону дозволило стягнути на користь дітей 5 мільярдів гривень боргу по аліментах. За 5 місяців 2019 року у Коломиї та Коломийському районі сплачено понад 1 мільйон гривень аліментів.

–  Мовні квоти на телебаченні та радіо. З 2018 року на усіх загальнонаціональних телеканалах транслюється 75% україномовного продукту, а вже з 2024 кількість українського продукту збільшиться до 90%.

–  Система "ProZorro". Завдяки її впровадженню корупційні схеми державних закупівель були замінені на відкриті публічні електронні торги. Щороку «Prozzoro» економить для українського бюджету до 70 мільярдів гривень.

–  Співавтор реформаторського Кодексу з процедур банкрутства. Законопроект був визнаний усіма міжнародними організаціями та партнерами, всім фаховим середовищем. Прийняття цього документа покращить позицію України в рейтингу Світового банку з легкості ведення бізнесу на 10 позицій. "Це дуже прогресивний законопроект. Це безпрецедентне просування України у тому ж рейтингу Світового банку Doing business за компонентом з легкості ведення бізнесу. Зараз Україна на 150-му місці, після прийняття підніметься на 50-60 місце".

До теми: ВІДЕО. Міські голови Коломиї часів Незалежності підтримали Андрія Іванчука.

Читайте також:  Андрій Іванчук - про унікальність Коломийщини, родину, перший бізнес та політику.