ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Проща вірних Коломийської єпархії до Зарваниці: як це було. ФОТО

Як писало "Дзеркало", 27 - 28 серпня у Марійському духовному центрі “Зарваниця” відбулась щорічна велелюдна успенська проща.

Участь у ній взяли тисячі прочан з усієї України. Найчисельнішою була присутність вірних Коломийської єпархії, які щороку пішки  долають нелегкий шлях, щоб просити ласк та заступництва Пресвятої Богородиці, повідомляє пресслужба єпархії.

У переддень свята митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк, єпарх Коломийський владика Василій Івасюк спільно з численним духовенством відслужили Архиєрейську Божественну Літургію у каплиці біля церкви Пресвятої Трійці.

“Я щасливий бути тут у Зарваниці разом із нашими паломниками, які прийшли і приїхали сюди, щоб оздоровити себе, просити благословення для родин і молитись за Україну та розкиданих долею наших людей по чужих краях. Щорічно вірні Коломийської єпархії: покутяни, гуцули, діти, молоді сім’ї, державні працівники, воїни та багато інших людей доброї волі спішать на прощу в Зарваницю. Мати Божа тут вислуховує наші прохання і подяки, особливо у день Її Успіння”, – сказав у вітальному слові владика Василій Івасюк.

Опісля, вночі,  відбувся багатотисячний похід паломників із запаленими свічками від парафіяльного храму до монументу Пресвятої Богородиці.

 

На чудотворному місці віряни й духовенство, до яких приєднався також єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор Мартинюк, спільно помолились Молебень до Пресвятої Богородиці.

Уже вранці, 28 серпня, на площі перед храмом розпочалась Архиєрейська Божественна Літургія, яку відслужив владика Василь Івасюк, єпарх Коломийський зі священниками єпархії та з участю великої кількості вірних.

Пояснюючи значення одного з найбільших свят церковного року, владика Василій сказав: “Святкування дня смерті Божої Матері може виглядати абсурдним, оскільки смерть пов’язана з болем, сумом, відчуттям розгубленості, здивування перед чимось незбагненним і матеріальними втратами. Натомість християнська віра усвідомлює людей, що смерть – це випробування, яке має пройти кожна людина на дорозі до вічного життя. Саме тому Успіння Божої Матері асоціюється з радісними емоціями у віруючих, оскільки допомагає бути прийнятим Богом на небесах.”

До теми: Прочани з Коломийщини пішки долають дорогу до Зарваниці.