ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Прокурори передали до суду справу щодо ексначальника Держгеокадастру, який погодив вибуття з державної власності 700 га цінних земель у Коломиї

Прокурори Івано-Франківської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника Головного управління Держгеокадастру в області за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).
Розслідуванням встановлено, що у 2018 році посадовець всупереч вимогам законодавства погодив технічну документацію із землеустрою щодо інвентаризації двох земельних ділянок в місті Коломиї. Загальна площа земель - 707 га.
Ці ділянки відносяться до особливо цінних земель, постійним користувачем яких є Прикарпатська державна сільськогосподарська дослідна станція Карпатського регіону Національної академії аграрних наук України.
Вилучення таких ділянок із постійного користування здійснюється за погодженням з Верховною Радою України.
Внаслідок таких зловживань землі вартістю понад 5,2 млн грн перейшли до комунальної власності, що спричинило збитки державним інтересам.
Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУНП в Івано-Франківській області та слідчі П’ятого слідчого відділу (з дислокацією у м. Івано-Франківську) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.