ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Прикарпаття запрошує активні громади для участі в проєкті "Зміцнюємо громади, об’єднуючи Україну”

Івано-Франківська обласна організація "Молода Просвіта” запрошує представників міст, селищ, сіл та об’єднаних територіальних громад взяти участь у проєкті "Зміцнюємо громади, об’єднуючи Україну”.

Проєкт має на меті сприяти розвитку потенціалу громад, збільшити взаємодію між різними українцями та розширити їхні контакти, інформує Місто.

У п‘яти громадах області буде залучено по 8 активістів, які представляють різні соціальні групи. Вони пройдуть навчання та започаткують на базі місцевих будинків культури, народних домів, бібліотек або комунальних приміщень успішні громадські простори. Створені учасниками проєкту простори отримають деяке обладнання, інвентар та до 10 000 грн. на реалізацію власних ініціатив. Проєкт триватиме до грудня 2019 року.

Взяти участь у відборі громад можна заповнивши анкету до 2 серпня за лінком https://bit.ly/2JFbsiz. За результатами конкурсу 4 серпня до участі у проєкті буде затверджено п’ять громад. Кожну громаду представлятимуть по 8 активних мешканців, яких буде відібрано додатково.

“Наш проєкт, який підтримує Агентство США з міжнародного розвитку (USAID),  передбачає роботу з мешканцями районів. Ми хочемо розвивати співпрацю місцевого самоврядування і активістів, одночасно підвищуючи інклюзивне залучення кожного. Таким чином найкраще буде враховано потреби усіх представників громади”, – говорить очільниця “Молодої Просвіти” Євгенія Бардяк.

Активісти з п’яти відібраних громад області відвідають тренінги, на яких розроблять стратегію власного громадського простору, навчаться організовувати в ньому події та втілювати свої проєкти. Крім того, передбачено знайомство із успішними громадськими просторами на сході країни. Усі витрати на навчання, доїзд та проживання учасників проєкту покривають організатори.

Команди, які будуть найбільш активними і результативними, отримають рекомендаційні листи для подальшого пошуку фінансової підтримки створених громадських просторів.

З приводу будь-яких питань можна звертатися на електронну адресу molodaprosvita.if@gmail.com або за номером телефону (097) 9787602

Деталі конкурсу читайте на сторінці організації www.facebook.com/molodaprosvita.if

Проєкт “Зміцнюємо громади об’єднуючи Україну” організовує Івано-Франківська обласна організація “Молода Просвіта” за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).