ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Прикарпаття готується до перепису населення

Прикарпаття готується до перепису населення, який відбудеться у 2020 році. Востаннє облік українців проводився у 2001.

В. о. начальника головного управління статистики в Івано-Франківській області Юлія Макар повідомила, що на Прикарпатті здійснюється комплекс підготовчих робіт до проведення перепису населення, інформують в управлінні статистики.

Зокрема, під час перепису-2020 передбачено використання інноваційних методів опитування населення за двома етапами: 

1) інтернет-раунд – шляхом отримання відповідей респондентів на запитання Програми перепису населення онлайн з використанням електронних цифрових підписів членів домогосподарств; 

2) обхід – безпосереднє відвідування житлових будинків і житлових приміщень в інших будівлях тимчасовим переписним персоналом та опитування населення за допомогою планшетних комп’ютерів. 

Нині посадовці завершують перевірку стану адресного господарства. Зокрема, обстежують наявність аншлагів із назвами вулиць і номерних знаків на будинках у містах і селищах міського типу. Кажуть, виявили низку недоліків.

Пробний перепис відбудеться у Києві та Київській області вже у грудні. Після успішної апробації системи, її впровадять на всій території України. А результати обліку, кажуть посадовці, впливатимуть на розвиток держави. Адже на основі оновлених даних відбуватиметься перерозподіл субвенцій для регіонів та залучення інвестицій.