ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Прикарпатцям нагадують про заборону продажу первоцвітів

Прикарпатські правоохоронці попереджають про відповідальність за торгівлю з рук у невстановленому місці та продаж первоцвіту.

Так, 22 лютого в Івано-Франківську поліцейський склав протокол на місцеву мешканку за торгівлю первоцвітом у невстановленому місці. Жінка мала більше десятка пучків квітів, занесених до Червоної книги. Всі рослини у неї вилучено, повідомляє обласна поліція.

Квіти жінка зірвала у лісосмузі поблизу Івано-Франківська. Із правопорушницею провели роз’яснювальну роботу щодо недопущення знищення рідкісних видів ранньоквітучих рослин, занесених до Червоної книги України, та склав адміністративний протоколи за ч. 1 ст. 160 «Торгівля з рук в невстановлених місцях».

Поліцейські нагадують прикарпатцям, що першу весняну квітку - підсніжник - зривати заборонено. Вона занесена до Червоної книги України і за нелегальний збір та продаж первоцвітів у громадян будуть конфісковувати все незаконно здобуте, а на самих порушників, згідно з нормами Кодексу України про адміністративні правопорушення, будуть складені відповідні протоколи.