ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Прикарпатців кличуть на Марш за права тварин

В неділю, 15 вересня о 12:00 в Івано-Франківську відбудеться Всеукраїнський марш за права тварин.

Загалом, за ініціативи руху UAnimals Всеукраїнський марш за права тварин відбувається вже втретє, повідомляють організатои акціі "Дім Сірка".

Минулого року акція одночасно пройшла у 20 містах і забрала тисячі небайдужих від Львова до Одеси, від Києва до Дніпра. Цьогоріч марш пройде вже у 24 містах нашої країни.

Марш проходитиме з 11 головними вимогами: заборона використання тварин у цирках і дельфінаріях, заборона експлуатації тварин для жебракування і фотопослуг, заборона створення і функціонування притравочних станцій, відмова від використання живих тварин для експериментів, розвиток реабілітації тварин і центрів утримання тварин, що постраждали від людини та її діяльності, заборона хутрових ферм, сприяння припиненню діяльності живодерів-догхантерів, припинення програм масового вбивства безпритульних тварин у містах України, внесення диких тварин природного ареалу України, що знаходяться на межі зникнення, до Червоної книги України, чітке визначення права власності на тварину та позбавлення такого права в результаті жорстокого поводження для забезпечення відповідальності власників та створення зоополіції.

Організаторами заходу в Івано-Франківську є Благодійна організація «Дім Сірка».

«Стосовно тварин, то в нас дуже слабка правова культура. Якби прикро це не звучало, але в нас відбуваються звірства і знущання з тварин. Ні в кого не викликає осуд, коли є сільське господарство. Згідно з законом, коли людина вчиняє насильницькі дії до тварини - це тягне за собою штраф. Про це треба говорити від садка, щоб люди знали - за знущання з тварин є відповідальність. Для мене головне завдання маршу - це підвищення рівня культури поводження з тваринами», - каже один із координатора Маршу в Івано-Франківську Олег Андрухів.