ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Прикарпатські рятувальники закликають не паркуватися на пожежних гідрантах. ФОТО

29 липня в Івано-Франківську рятувальники влаштували флешмоб, спрямований на очищення пожежних гідрантів від припаркованих авто.

 Днями у Києві, під час пожежі у багатоповерхівці, яка забрала життя власниці квартири, вчасно приступити до гасіння рятувальникам завадили припарковані на пожежних гідрантах авто, інформує “Галка”.

Такі ситуації небезпечні тим, що втрачається дорогоцінний час та можливість якісно виконувати свою роботу, кажуть рятувальники.

"Байдужі водії завадили вогнеборцям дістатися пожежі”. Саме під такими заголовками по телебаченню одразу вийшло чимало сюжетів щодо цієї столичної пожежі. Зважаючи на те, що наступного разу припаркований на пожежному гідранті автомобіль може стати причиною ще більшої трагедії, рятувальники ДСНС вирішили звернутися до водіїв в рамках тематичного флешмобу. Через трафарети вони наносять напиши “Не паркуй авто на пожежному гідранті”.

"Цей флешмоб проводимо для того, аби містяни не паркували машини на місцях пожежних гідрантів. Адже це безпека, це чиєсь життя. Це інженерна споруда, яка допомагає пожежникам оперативно гасити пожежі. Ми сьогодні об’їдемо все місто, і будемо наносити трафарети на місцях пожежних гідрантів", – розповідає Василь Мацалак начальник міського ДСНС України в Івано-Франквській області.

Він також розповів, що поблизу гідрантів є знаки та вказівники, проте для містян вони не надто інформативні, а в деяких випадках навіть неправдиві.