ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Прикарпатські рятувальники відшукали заблукалого туриста у зимових Карпатах. ФОТО

4 лютого о 15:45 до чергового пошуково-рятувального відділення селища Верховина поступило повідомлення від туриста, який повідомив, що втратив орієнтування під час слідування з гори Піп Іван до гори Смотрич.
Для проведення пошукових робіт було залучено рятувальників пошуково-рятувального відділення Явірник, що знаходиться на горі Піп Іван та двох волонтерів з притулку Смотрич.
А також у зв’язку зі складними погодними умовами, а саме снігопадом, вітром та поганою видимістю додатково було оголошено збір рятувальників пошуково-рятувального відділення селища Верховина.
О 18:10 рятувальниками було знайдено заблукалого туриста на орієнтованій відстані 1 км. від вершини гори Піп Іван та супроводжено до пошуково-рятувального відділення, що знаходиться в обсерваторії на горі Піп Іван, де йому була надана допомога, там турист заночує до ранку.
Рятувальники Прикарпаття вкотре звертаються до любителів гірських мандрівок утриматися від виходів у високогір’я на період ускладнення погодних умов!!! Пам‘ятайте - гори не пробачають помилок!