ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Прикарпатські рятувальники допомогли в горах групі туристів. ФОТО

20 лютого о 21:05 до рятувальників Спеціалізованої пошуково-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС в області, поступило повідомлення від групи туристів, у складі 8 чоловік, усі жителі Дніпропетровської області, які повідомили про те, що вони потребують допомоги рятувальників. 

Як' з’ясувалось, під час мандрівки Чорногірським хребтом, в районі гори Шпиці, що на території села Бистрець Верховинського району, через ускладнення погодних умов, про що до речі, рятувальники неодноразово попереджали, туристи зупинились для ночівлі в притулку, поблизу полонини Гаджина Нижня. Під час мандрівки деякі особи з групи травмувались, тому їм необхідна допомога гірських рятувальників.

21 лютого вранці ,рятувальники пошуково-рятувального відділення смт. Верховина прибули до туристів, 5 осіб знаходились у задовільному стані, а 3 особи – травмовані. Рятувальники надали потерпілим першу домедичну допомогу, супроводили усіх разом до села Бистрець Верховинського району. Після чого травмованих туристів було передано медичним працівникам. 

Рятувальники Прикарпаття вкотре наголошують не нехтувати штормовими попередженнями і не вирушати в гори у період ускладнення погодних умов.