ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Прикарпатські поліцейські затримали мешканця Кіровоградщини за підозрою у крадіжці. ФОТО

Зловмисник викрав з підсобного приміщення прикарпатця, в якого тимчасово проживав, чималу суму коштів. Оперативники затримали правопорушника, коли той намагався виїхати з Городенківщини. У фігуранта вилучили гроші. Тепер його судитимуть за законами воєнного часу.
Минулих вихідних до городенківських поліцейських звернувся мешканець територіальної громади. Заявник повідомив, що з його сейфа викрадено 1200 доларів США.
В ході проведення першочергових поліцейських заходів, співробітники кримінальної поліції за лічені години розшукали та затримали крадія, коли той намагався покинути населений пункт. Йдеться про 35-річного уродженця Кіровоградської області, при огляді у нього вилучено викрадені кошти.
Як з'ясували поліцейські, затриманий в період війни проживав у потерпілого. В момент, коли господаря не було вдома, фігурант проник до підсобного приміщення та викрав з сейфа гроші.
Затриманий вже неодноразово притягався до кримінальної відповідальності та має чималий досвід у скоєнні майнових злочинів.
Чоловіка слідчі затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Дії зловмисника кваліфіковано за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану). Вирішується питання про повідомлення затриманому підозри та обрання запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.
На сьогодні, незалежно від розміру вчиненої крадіжки, міра покарання обирається найсуворіша, оскільки прирівнюється до скоєння тяжкого злочину
Поліція Івано-Франківщини тримає безпекову ситуацію в області під контролем!