ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

"Прикарпатенерготрейд" нагадує механізм встановлення "зеленого тарифу" для домашніх СЕС

Домашня сонячна станція дозволяє покривати власні потреби в електроспоживанні. Крім того, залишок енергії можна продавати в мережу за вигідним «зеленим тарифом». Проте наголошуємо, що лише факт встановлення генерації не дає право на «зелений тариф», для цього власнику СЕС потрібно укласти договір купівлі-продажу з постачальником універсальної послуги (на території Івано-Франківської області це ТОВ «Прикарпатенерготрейд»).

Після отримання паспорту точки розподілу від ОСР (обленерго) власник СЕС протягом 15 календарних днів, але не пізніше закінчення календарного місяця, має звернутись до постачальника із заявою-повідомленням про встановлення генеруючої установки та повним пакетом супровідних документів. Докладніше – за посиланням: https://bit.ly/3LUnxPe

Договір про купівлю-продаж укладається шляхом приєднання до умов договору, опублікованого на веб-сайті постачальника, та реєстрації заяви-повідомлення про приєднання до договору.

Заяву-повідомлення та копії супровідних документів слід подати в центр обслуговування клієнтів «Прикарпатенерготрейду» за місцем реєстрації генеруючої установки у встановлений законодавством термін.

До слова, понад 1000 прикарпатських родин минулоріч зробили свій крок до енергонезалежності. Саме стільки домашніх сонячних електростанцій встановили в Івано-Франківській області у 2021 році. Загалом, станом на 1 січня 2022 року, на Прикарпатті працювало 3175 приватних генерацій загальною потужністю – 87 МВт. Таким чином, Івано-Франківщина входить у п’ятірку областей України за кількістю та сумарною потужністю домашніх СЕС.