ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Приготування їжі, прибирання, соціальне таксі: які послуги надає коломиянам Єдиний центр реабілітації

У відділенні соціальної допомоги вдома Єдиного центру соціальні робітники допомагають одиноким жителям Коломийської ОТГ поратись по господарству, займатися хатніми справами, оплачувати комунальні послуги, організовувати дозвілля  тощо.

Нижче подаємо перелік соціальних послуг, які надають у центрі:

 Відділення соціальної допомоги вдома Єдиного центру

Відділення надає послугу догляду вдома, яка включає: приготування (допомога в приготуванні) їжі вдома; придбання та доставка товарів з магазину або базару тощо; виклик лікаря; допомога у прибиранні приміщення; оформлення документів для отримання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг та інших видів соціальної допомоги; оплата платежів; допомога в обробітку присадибних ділянок, але не більш як 0,02 гектара; оформлення документів на санаторно-курортне лікування та влаштування до геріатричного будинку-інтернату; сприяння у забезпеченні необхідними технічними та іншими засобами реабілітації; вирішення доручень громадян.

 Для отримання послуги необхідно:

-заява;

- медичний висновок;

- договір;

- акт обстеження матеріально -побутових умов;

- карта індивідуальних потреб;

- копії паспорта, ідентифікаційного коду, пенсійного посвідчення, ветеранських посвідчень;

- якщо є діти пенсійного віку, то копії пенсійних посвідчень дітей.

Категорії, яким надають послугу:

Послуга надається особам похилого віку, особам з інвалідністю (крім осіб з інвалідністю внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, які отримують соціальну допомогу), хворим (з числа одиноких осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи), які не здатні до самообслуговування у зв’язку з частковою втратою рухової активності та потребують сторонньої допомоги. Докладно за тел. 2-08-12

 Відділення організації надання адресно натуральної та грошової допомоги Єдиного ЦНРСП 

 Відділення надає грошову натуральну допомогу. Натуральна допомога включає в себе: транспортні послуги з перевезення людей "Соціальне таксі"; послуги перукаря; послуги робітника з комплексного обслуговування й ремонту будинків; забезпечення гарячими обідами; одягом, взуттям, іншими предметами першої потреби; ліками, предметами медичного призначення; предметами побутової гігієни, технічними та іншими засобами реабілітації.

 Для отримання послуги необхідно:

- заява;

- акт обстеження матеріально -побутових умов;

- копії паспорта, ідентифікаційного коду, пенсійного посвідчення;

- довідка про те чи особа перебуває на обліку в психоневрологічному/ фтизіопульмонологічному/

дерматовенерологічному диспансері (для забезпечення гарячими обідами);

- довідка від лікаря (соціальна послуга з перевезення людей "Соціальне таксі", для забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації).

Категорії, яким надають послугу:

Послуги відділення надаються особам похилого віку, особам з інвалідністю, хворим (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більше як чотири місяці), особам, які перебувають в складній життєвій ситуації у зв’язку з безробіттям і зареєстровані в державній службі як такі, що шукають роботу, стихійним лихом, катастрофою, у разі коли вони мають на своєму утриманні неповнолітніх дітей, дітей з інвалідністю, осіб похилого віку, осіб з інвалідністю. Докладно за тел. 2-55-55

  Відділення комплексної реабілітації та денного догляду осіб з інвалідністю Єдиного ЦНРСП м. Коломиї

 Відділення надає послуги: комплексної реабілітації; денного догляду.

Для отримання послуги необхідно:

- документ, який підтверджує особу;

- заява;

- індивідуальна програма реабілітації;

- висновок ЛКК;

- документ, що засвідчує реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків;

- документ про освіту (для професійної реабілітації);

- виписка з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого;

- довідка про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб.

Категорії, яким надають послугу:

Послуги відділенням надаються особам з інвалідністю, які досягли повноліття, дітям з інвалідністю, а також дітям віком до 2 років, які належать до групи ризику щодо отримання інвалідності. Докладно за тел. 4-60-08  

Відділення соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю Єдиного ЦНРСП 

 Відділення надає соціальні послуги з: соціального супроводу; консультування; соціальної профілактики; соціального обслуговування.

За результатами оцінки потреб надає послуги з: соціальної інтеграції та реінтеграції; соціальної адаптації; соціального супроводу сімей, в яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування; кризового та екстреного втручання; представництво інтересів, посередництво (медитації).

Для отримання послуги необхідно:

- документ, який підтверджує особу;

- заява;

- рішення комісії з питань захисту прав дитини (для соціального супроводу);

- договір про здійснення соціального супроводу;

- повідомлення від суб’єктів соціальної роботи (за наявності) (для послуги соціальної адаптації, соціальної реабілітації, кризового та екстреного втручання, соціальної інтеграції та реінтеграції)

Категорії, яким надають послугу:

Соціальні послуги відділенням надаються сім’ям та молоді, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги, у тому числі сім’ям учасників антитерористичної операції та внутрішньо переміщеним особам. 

Докладно за тел. 5-10-42

Фото з сторінки Єдиного центру у Facebook