ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Порошенко у Яремчі доручив узгодити розвиток інфраструктури західних областей і розповів про знайомство з дружиною на Прикарпатті

Відкриття Бескидського тунелю, зростання іноземних інвестицій та децентралізація. Про це говорив президент Петро Порошенко під час Карпатського форуму регіонального розвитку в Яремче, інформує Фіртка.
"Після Бескиду я зібрав інвестиційну раду при президенті. За столом сидять лише керівники компаній, які в сукупності володіють трильйоном доларів і зараз приїхали розглядати інвестиційні можливості. Важливо, щоб на таких форумах обмін досвідом проводив до ефективнішого розвитку громад", - зауважив президент.
За словами гаранта, сьогодні треба сформувати пропозиції  соціальної сфери зокрема щодо рівня зарплат.
"Нас уже є чим поділитися - досвідом. Єдине що я не приймаю - це те, що вас зараз стимулюють, щоб ви ставили кошти на депозитні рахунки. Ні. Кошти мають працювати на людей", - звернувся президент до очільників областей.
Окремо наголосив на підтримці підприємництва малого та середнього бізнесу. "Пріоритет має бути в розбудові інфраструктури. Це має бути перше! За підсумками сьогоднішньої нашої наради має бути спільна думка щодо коригування стратегій розвитку Івано-Франківської, Закарпатської,Чернівецької та Львівської областей", - наголосив Порошенко. Відтак президент розповів, що любить Яремче.
"Я дуже люблю Яремче. Хочу сказати чому, тому що перше місце, де я познайомився з Мариною, - було Яремче", - пригадав Порошенко.