ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Понад 850 порушень правил карантину "червоної" зони зафіксували поліцейські Прикарпаття

На Івано-Франківщині працюють 100 рейдових груп з числа поліцейських, представників Держпродспоживслужби, муніципальної охорони, органів місцевого самоврядування та військовослужбовців.
Під час перевірок такі групи контролюють дотримання карантинних обмежень і заборон у торговельних закладах, закладах громадського харчування, спортзалах, фітнес-центрах, кінотеатрах та інших об’єктах, інформує обласна поліція.
З 30 жовтня, відколи Івано-Франківщину переведено до «червоної» карантинної зони, рейдові групи перевірили 3826 суб’єктів господарювання.
За цей період поліцейські склали 39 адміністративних протоколів за ч. 1 ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм), зокрема:
19 – на підприємців або інших осіб, які здійснювали торгівельну діяльність або надавали відповідні послуги;
17– на фізичних осіб;
3 – на перевізників, 1 з яких - за перевезення пасажирів без документів, що посвідчують їх COVID-безпечність.
Також винесено 811 постанов про адміністративні правопорушення за ч. 2 ст. 44-3 КУпАП (перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без захисних масок).
Працівники поліції приділяють увагу виявленню та документуванню фактів виготовлення, придбання та використання підроблених СOVID-сертифікатів.
Наразі зафіксовано 11 фактів, за якими відкриті кримінальні провадження.
Додамо, станом на 8 листопада щеплення отримали 99% співробітників поліції області.
Правоохоронці Прикарпаття наголошують громадянам, що для запобігання розповсюдженню коронавірусної хвороби необхідно обов’язково виконувати рекомендації медиків та вимоги, які визначені Урядом та органами місцевого самоврядування.